Mumin Fairy Garden - Pyssel & pysseltips - Make & Create
Kategorier
Nyhetsbrev

Fariry Garden- Muminhuset & Lilla MyAtt göra miniatyrträdgårdar är roligt både för stora och små. Här har vi använt vårt set med miniprodukter för att göra just Fariy Gardens. Vi tyckte huset såg ut lite som Muminhuset vilket gav oss temat. Lilla My hänger tvätt och vaktar huset. Barnen tycke det var jätteroligt att vara med och hjälpa till. Plantera, dekorera och komma med ideer. Miniväxterna köpte vi på Plantagen, små smultronplantor från egen trädgår, och trä lådan och de större krukorna hade vi sen innan. Vill man inte köpa nytt så brukar det finnas mycket krukor m.m. på loppisar. Det är bara fantasin som sätter gränser.


Du behöver:Vi använde oss av följande material men du väljer såklart själv, tema och vilka figurer du vill göra. 

- Vårt Fairygarden set, innehållande, hus, träfigurer, trädgårdsverktyg, hinkar, stegar, snöre, glasspinnar, småkrukor  och klädnypor. Du hittar det här. 

- Målarfärg, Plus Color hobbyfärg håller för både ute och innomhusmålning. 

Hobbyfilt

Pompombollar, vi hade små vita, 5 mm stora. 

Pensel

Sax

Limpistol

- Krukor, större  varianter

- Växter

- Jord

- Pinnar, kottar, stenar eller vad du önskarför att dekorera med. Gör såhär:Börja med sakerna som ska målas så att de torkar medan du planterar sen. 

För att göra lilla My så limmade vi på en liten pompomboll på huvudet som vi sedan målade in i hennes hårfärg. Måla figurerna som du önskar. Ett tips är att googla fram bra bilder så du har något att utgå ifrån. Späd gärna färgen med aningens vatten när du ska göra detaljerna så går det lättare att få det exakt. Kan vara lite pilligt. Muminhuset var nästan självklart för oss :) Den runda formen var som taget ur sagorna.  Färgen torkar på ca 10-15 min beorende på hur tjockt lager du målar medFör att göra ljusgirlangen, Limma på små pompombollar på ett snöre, knyt upp mellan två pinnar/växter. Vi valde vita mini för att det ska se ut som små lyktor. Om du vill ha olika färg på dem så går de bra att måla med hobbyfärg. Har man möjlighet är det bra att vara ute när man planterar, mer utrymme att ta ut svängarna då :) Ett tips är också att samla lite extra material från naturen så att man har lite att testa med när man bygger. Efter att ha flyttat runt plantor och krukor så kunde vi äntligen börja dekorera. Vi gjorde även en egen liten stege av mini-glasspinnarna som medföljer i setet med Farirygarden-produkter. Enkelt att klippa av och limma ihop. Lilla My har hängt ut sina kläder på tork, kläderna utklippta av röd hobbyfilt.Lycka till med era miniträdgårdar. Det är verkligen jättekul och det är bra för man behöver inte ha någon stor trädgård för att göra en, går bra att ha inomhus eller på balkongen. 

/Annika

Skriv ut
Länkade produkter:

Sortera på:

{{ row.rowsum_to_pay + row.discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
{{ row.qty }} st {{ row.artname | limitTo : 15 }} {{ row.artname.length > 15 ? '...' : '' }}
Frakt:
{{ NGDATA.shopcart.head.wdel_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Faktureringsavgift:
{{ NGDATA.shopcart.head.wpay_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Rabatt:
-{{ NGDATA.shopcart.head.total_discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_qty }} produkter
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_qty }} produkter
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_to_pay | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Kundkorg
Kassa
Varukorg
Produkt Variant Antal Pris
{{ row.artname }} {{ row.attr1_code }} {{ row.rowsum_to_pay + row.discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Frakt: {{ NGDATA.shopcart.head.wdel_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Faktureringsavgift: {{ NGDATA.shopcart.head.wpay_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Summa: {{ NGDATA.shopcart.head.tot_to_pay | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Gå till kassan

Byt Bakgrund