Minikorgar av toarullar - Pyssel & pysseltips - Make & Create
Kategorier
Nyhetsbrev

Minikorgar av toarullarMed relativt enkla medel kan du förvandla något så enkelt som toarullar till lyxig godisförvaring!Korgarnas kanter, bottnar och handtag är till 100% tillverkade av toarullar. Ett praktiskt pysselmaterial som de flesta av oss har överflöd av hemma. Två toapappersrullar räcker till två små påskkorgar. 


Du behöver också: Limpistolfärgpenselskalpell/hobbyknivwashitejp (eller linjal), blyertspennasax och mönstrat papper att dekorera korgarna med.1. Gör så här: Skär en toarulle i fyra delar, två breda och två smala. Jag använde washitejp för att måtta och få raka kanter hela vägen runt om. Vanlig washitejp är 15 mm bred, vilket blir lagom till handtagen. Du kan förstås också mäta med en linjal och rita stödlinjer med blyerts innan du delar upp rullen med hjälp av en hobbykniv eller skalpell.


2. Avlägsna washitejpen och klipp upp båda handtagen.


3. Skär nästa toarulle på längden och öppna upp den så att den blir flat (helt platt blir den inte, men det gör inget). Denna ska du använda för att skära ut två bottnar. Måtta och rita med en blyertspenna runt insidan av en toarulle för att få rätt storlek.


4. Klipp ut dina bottnar med 5 mm marginal och klipp jack från utsidan in till den ritade cirkeln. Vik in flikarna.


5. Limma med limpistol längst ner på kanten och montera botten med flikarna på insidan. Fördelen med limpistolen är att limmet torkar snabbt men det är också väldigt varmt innan det stelnar. Var försiktig och ha ett glas vatten i närheten för att kunna doppa fingrarna om du råkar få lim på dem. Eller använd limstiftpapperslim eller dubbelhäftande tejp istället.


6. Så här ska botten se ut när du är klar. Gör likadant med korg nummer två.


7. Limma fast båda ändar av handtaget på insidan av respektive korg.


8. Måla handtagen och insidan av korgarna. Jag använde guldfärg från Martha Stewart Crafts och det räckte med ett lager färg. Färgen torkar snabbt på papp, vänta ca 15-20 min innan nästa steg.


9. Limma fint mönstrat papper runt utsidan av dina korgar. Jag valde ett guldfolierat designpapper från My Minds Eye som säljs i 15x15 cm block med 24 ark hos oss på Make & Create. Se till att limma pappret kant i kant med korgens topp.


10. Trimma pappret runt botten om det behövs. Gör så många korgar du vill, det går snabbt när du får rutin på det!Fyll korgarna med påskgodis och duka med dem till påskmiddagen eller låt barnen ge bort sina egentillverkade korgar när de går påskkärring. Korgarna fungerar också som en söt liten gå-bort-present.

Detta pyssel är mitt bidrag till temat godis som är en del av ett gemensamt projekt med mina bloggvänner i nätverket The Creative Collective. 


The Creative Collective består av: Gina från Willowday, Helena från Hemma med Helena, Helena från Mormorsglamour, Karin och Freja från Pysselbolaget, Karolina från Lina by the Bay, Malin från Pastill, Mina från Mini Piccolini, Sofia från Hildas hem, Maria från Made by Mary och mig Helena från Craft & Creativity. Kika in hos dem för att se deras påskpyssel och följ oss gärna på Facebook eller på Instagram där vi taggar våra påskbilder med #tccspåsk.


Pyssla lugnt! :-) /Helena, Craft & Creativity

Skriv ut
Länkade produkter:

Sortera på:

{{ row.rowsum_to_pay + row.discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
{{ row.qty }} st {{ row.artname | limitTo : 15 }} {{ row.artname.length > 15 ? '...' : '' }}
Frakt:
{{ NGDATA.shopcart.head.wdel_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Faktureringsavgift:
{{ NGDATA.shopcart.head.wpay_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Rabatt:
-{{ NGDATA.shopcart.head.total_discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_qty }} produkter
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_qty }} produkter
{{ NGDATA.shopcart.head.tot_to_pay | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Kundkorg
Kassa
Varukorg
Produkt Variant Antal Pris
{{ row.artname }} {{ row.attr1_code }} {{ row.rowsum_to_pay + row.discount | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Frakt: {{ NGDATA.shopcart.head.wdel_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Faktureringsavgift: {{ NGDATA.shopcart.head.wpay_carriage | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Summa: {{ NGDATA.shopcart.head.tot_to_pay | viskanCurrency: NGDATA.shopcart.head.currencyCode }}
Gå till kassan

Byt Bakgrund